החזרי מס על קרנות סל ותעודות סל
קרנות סל ותעודות סל הפכו נפוצות בשנים האחרונות כאשר משקיעים רבים בניהם פרטיים, כלכלנים, בוגרי לימודי מינהל עסקים ועוד בחרו להצמיד את תיק השקעותיהם לסל מוצרים פיננסיים. הביטחון המסוים שבהיצמדות למדד קבוע מראש אשר ניתן לבחור את הרכבו, בשילוב עם דמי ניהול נמוכים הפכו את הקרנות המחקות ותעודות הסל לאופציות השקעה אטרקטיביות. מחודש ינואר 2003 נקבע כי על המשקיעים בבורסה לשלם מס על רווחים שמקורם בסחר בניירות ערך כגון מניות, אופציות, אג"ח, וכלולות בהם גם תעודות סל וקרנות סל. בכדי לפשט את אופן גבית המס, ובכדי לא להעמיס על הבנקים הוחלט כי בעת ביצוע העסקה יגבה מס בשיעור שנקבע מראש.
התהליך אמנם הקל על הבנקאים אשר אינם בקיאים בתקנות וקביעות רשות המיסים, אולם הוא מחייב את המשקיעים לשלם מס מתוך הנחה שהרוויחו. הבעייתיות שנוצרה היא שהמשקיע מתקשה לעקוב אחר תשלומי המס, ומשלם באופן קבוע מס הכנסה על רווחיו מהבורסה, אולם שיעור המס המשולם אינו מתקזז עם ההפסדים. לכן עליכם לבדוק באופן אקטיבי את תיק ההשקעות שלכם בכל תקופה, על מנת לוודא שאינכם משלמים מס מעבר לחובתכם על פי חוק, אלא מס בשיעור התואם את הרווח הריאלי שהפקתם.
את חישוב המס וקיזוז רווח והפסד יש לבצע לאורך השנה, גם אם עברתם ברוקר או בנקאי, או אם ברשותכם השקעות במספר בנקים או ברוקרים. באחזקות לאורך זמן, לעיתים ניתן אף לקזז הפסדים ורווחים על פני מספר שנים. ישנן סיבות רבות אשר מגדילות את מורכבותו של תיק ההשקעות הכולל, והופכות את חישובי הרווח וההפסד הגלובליים לקצת יותר מסובכים.
לכן תהליך המעקב אחר תיק ההשקעות שלכם אשר עשוי לערב מספר מקורות מצריך היכרות מעמיקה עם תקנות המס הרלוונטיות. בכדי לבדוק האם מגיע לכם החזר מס בעבור השקעות בניירות ערך יהיה זה מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע אשר יבדוק את התנהלות השקעותיכם מבחינה זו, ויעשה את החישובים והקיזוזים הנדרשים. כלקוחותיו, הוא גם ידווח עבורכם לרשויות המס על הרווחים וההפסדים וימקסם את ההכנסותיכם.
השאר תגובה