גהות תעסוקתית בתעשייה הכבדה
התעשייה הכבדה, זו אשר עליה מושתת כלכלת המדינה, הייתה מאז ומעולם ידועה ביחסה המזלזל במקצת לבריאות העובדים אולם בשנים האחרונות, בשל ביקורת ציבורית נוקבת כמו גם בשל גל תביעות חסר תקדים בהיקפו החלו החברות הגדולות בכל רחבי העולם לשפר באופן משמעותי את יחסן לעובדים וכיום מפעלים רבים מעסיקים נאמני בטיחות וגהות תעסוקתית שבוחנים בכל עת את הסיכונים האפשריים.
מה עושים המפעלים על מנת לשפר את הגהות במקומות העבודה? על כך בכתבה הבאה:
מומחי הנדסת אנוש
מומחים לארגרונומיה מועסקים במרבים המפעלים הגדולים ודואגים להתאים את המכונות לשימושם של בני האדם. באמצעות הנדסת אנוש נכונה ניתן למנוע התפתחות של כאבי גב, בעיות פרקים, דלקות בגידים השונים ועוד בעיות רבות אשר פוגעות בבריאותם של העובדים בטווח הארוך והבינוני.
ניהול משאבי סביבה
חלק גדול מהמפעלים, ביחוד אלו אשר עוסקים בתעשיה כבדה במלוא מובן המילה ( תעשייה כימית, טיפול במתכות ובחומרים מסוכנים) מעסיקים מנהל משאבי סביבה אשר אחראי על איכות האוויר שנושמים האוויר, טיב החומרים אליהם העובדים נחשפים ובאלמנטים נוספים אשר עלולים לגרום לתחלואה. על מנהל משאבי הסביבה של המפעל לוודא שבכל אחד מאולמות היצור מותקנים אביזרים לנידוף אוויר מזוהם (מנדפים ו מפוחים מסוגים שונים), כמו כן עליו לוודא שהעובדים מקבלים אמצעי בטיחות מתאימים ושהם יודעים כיצד להשתמש באמצעים אלו.
בדיקות שמיעה תקופתיות
על אף שכיום חלק גדול מהפעלים המרעישים הצטיידו והתקינו מכשור מיוחד ל מניעת רעש , העובדים עדיין חשופים לרעש שחורג מגבולות הרעש המומלצים על ידי גופי הבריאות בארץ ובעולם. על כן, רבים מהמפעלים נוהגים לקיים בדיקות שמיעה תקופתיות אשר עשויות למנוע מבעוד מועד בעיות שמיעה בקרב העובדים.
ביצוע הדרכות שוטפות
חלק נכבד מתאונות העבודה מתרחש בשל חוסר זהירות של העובדים עצמםם. על אף שבמקומות רבים העובדים מקבלים סביבה תומכת ומגוננת שמטרתה למנוע תאונות עבודה. קשה מאוד, ברמה הניהולית הבכירה, למנוע מהעובדים לעשות "שטויות" כמו טיפוס על סולם שאינו יציב או זלזול בהוראות הבטיחות. אולם מחקרים מוכיחים שביצוע הדרכות שוטפות עשוי לצמצם את תאונות העבודה בצורה אקוטית ולעזור לעובדים לחזור הבייתה כשהם בריאים ושלמים.
השאר תגובה